Crematori de Montjuïc

Tota la informació relativa al crematori de Montjuïc, horaris disponibles i horaris de lliurament de cendres

1
2
3
4

Crematori

El crematori de Montjuïc, inaugurat l’any 1997, és un edifici de dues plantes, de més de 600m2 cadascuna. Aquest espai compta amb 5 forns crematoris i 3 plantes de filtratge de dioxines, totalment respectuosos amb el medi ambient. Altrament disposa d’una planta de reaprofitament de calor residual que es desprèn en el procés de la cremació per poder dotar d’aigua calenta, calefacció i refrigeració a tota la instal·lació.

Disposa d’una sala multiconfessional amb una capacitat per a 200 persones on es pot efectuar la cerimònia de comiat el mateix dia de la cremació o en el moment de la recollida de les cendres.

Ens adaptem a les noves necessitats amb tecnologia avançada

Cementiris de Barcelona s’adapta, també, a les noves realitats, demandes i necessitats de la ciutadania i és per aquest motiu que es facilita a les famílies un entorn acollidor i agradable per poder visualitzar de manera més íntima, còmode i amable la introducció del fèretre dins del forn crematori. Es tracta d’un espai habilitat amb tecnologia de realitat virtual immersiva.

Conscients de la dificultat de desplaçament, en ocasions, d’alguns membres de les famílies, disposem d’un servei de cerimònies en Streaming, per tal de cobrir de manera virtual i en directe la cerimònia de comiat d’una persona difunta.

1
Apropem la cerimònia de comiat a les persones que no hi puguin assistir presencialment
imatge crematori
Vista de l'accés al Crematori del Cementiri de Montjuïc

Procés de Cremació

El procés de cremació que Cementiris de Barcelona duu a terme a l’actualitat, es realitza amb tècniques especialitzades i perfeccionades que marquen un salt qualitatiu respecte a las primeres cremacions a Barcelona.


 

Identificació del difunt: Abans d’iniciar el procés de cremació, es diposita una pedra ignífuga incombustible al taüt amb un codi d’identificació, únic per a cada difunt. Aquesta pedra romandrà amb les cendres resultants fins a dipositar-les a l’urna.


 

Durada: El procés de cremació té una durada aproximada de dues hores. Finalitzada la cremació, les cendres es dipositen a l’urna escollida per la família, amb la prèvia identificació de la pedra dipositada a l’inici de la cremació.


 

Lliurament de les cendres a la família: Amb l’objectiu d’escurçar els tràmits als familiars i amb prèvia petició de la família, Cementiris de Barcelona ofereix la possibilitat d’efectuar el lliurament de les cendres en un termini de 4 hores i sempre en horari del Crematori de Montjuïc. En aquest sentit, es facilita a les famílies un entorn acollidor i agradable per poder recollir-les. 

També us pot interessar

Oferim un complement als serveis funeraris, amb un ampli catàleg de productes per ajudar a les famílies.

Disponibilitat del crematori en els propers dies.

18

dijous

93%

7%

Disponible

19

divendres

93%

7%

Disponible

20

dissabte

100%

0%

Disponible

21

diumenge

31%

69%

Disponible