Col·lecció de Carrosses Fúnebres

 La Col·lecció de Carrosses Fúnebres disposa de 13 carrosses originals, 6 vehicles d’acompanyament i 3 vehicles a motor, que corresponen a diverses èpoques i que van estar en funcionament fins a mitjan segle XX.

Col·lecció de Carrosses Fúnebres
Colección de carrosses 3
Escena d'una carrossa en un enterrament cap a l'any 1923 a la ciutat de Barcelona

Col·lecció de Carrosses Fúnebres

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres va ser inaugurada el 1970 pel Sr. Cristóbal Torra, llavors gerent del Servei Municipal de Pompes Fúnebres, i exposada al soterrani de la seu central de Cementiris de Barcelona, ​​al Carrer Joan d'Àustria, 130 de Barcelona fins que al mes de juny de 2012 va ser traslladada a la nova instal·lació del Cementiri de Montjuïc.

 

La raó de ser d'aquest conjunt de peces de gran valor patrimonial és que, quan es va preveure la concentració de tota l'activitat funerària en un sol edifici, es va haver de decidir què fer amb aquests vehicles que havien fet servei a la ciutat de Barcelona durant 90 anys i que ja estaven completament en desús degut a l'evolució de la tècnica i l'aparició del cotxe de motor.

 

La decisió important de conservar-les i reunir-les en un sol espai va significar la creació de la primera i única col·lecció de carrosses fúnebres que hi ha a tot Europa i que s'exposa públicament.

Sou una escola o entitat educativa?

Reserva la teva visita i ens posarem en contacte amb tu.

(*Tots els camps són obligatoris)